Om Malmö Impro

För vem?
Malmö Impro vill vara ett forum för improvisatörer som saknar grupp, inte längre vill gå kurser och som vill repetera och uppträda med en fast grupp. Malmö Impro vill fånga upp sina medlemmars önskemål, idéer och behov. Den som vill har möjlighet att starta upp en ny improvisationsteatergrupp under föreningens paraply. Välkomna med önskemål och idéer!

Knutna till MAF
Föreningen Malmö Impro är knuten till Malmö Amatörteaterform (MAF) som är en samarbetsorganisation mellan ett stort antal amatörteaterföreningar i Malmö. Genom MAF har vi tillgång till replokaler och scener för föreställningar.

Grupper
Malmö Impro består av en rad olika fristående improgrupper startade av våra medlemmar. De har alla sin egen stil och fokuserar på olika områden inom impro. Kortform, långform, musikimpro, teatersport, osv. Det är fritt fram för alla våra medlemmar att starta upp egna grupper.
Tisdagsgruppen är lite speciell. Det är en grupp som är öppen för alla våra medlemmar och också en inkörsport till föreningen. Läs mer under Bli medlem och Tisdagsgruppen.

Kortform
De flesta av våra grupper sysslar med impro i kortform där vi använder oss av olika improvisationstekniker för att bygga scener och utveckla olika sidor av improvisationen såsom bejakande av medspelares initiativ, association, space work, mim och tempo. Våra uppspel är populära tillställningar där publiken får stort inflytande över vart scenerna bär!

Långform
Malmö Impro har även jobbat mycket med improvisation i långt format. Improvisatörerna har främst funnit inspiration hos teatergurun Kenn Adams vars idé är en helt improviserad pjäs i två akter. Den här improvisationsformen stöts och blöts av en av föreningens grupper. Välkomna till våra uppträdanden! Berättarenheten.

Sammarbeta med oss!
Malmö Impro gillar också att syssla med teatersport, improviserad musikteater och berättande i kort format för att illustrera olika teman. Malmö Impro vill gärna medverka i teatersportstävlingar för att kämpa mot andra blodtörstiga lag. Hör av er om ni vill utmana oss! Vi är såklart också sugna på fredliga samarbeten! info@malmoimpro.se

Tidigare sammarbeten
Tidigare har Malmö impro arrangerat kurser i musikimprovisationsteater med musikern Daniel Gunnarsson, Meissnerteknikkurs med Peter Nilsson, långimprovisationskurs med Marcus Johansson och övat upp våra förmågor inom teatersport. Malmö Impro fortsätter i höst sitt samarbete med Malmö stadsbibliotek!

Offentliga dokument
På vår google-drive hittar du styrelseprotokoll och andra offentliga dokument.