Om Malmö Impro

För vem?
Malmö Impro vill vara ett forum för improvisatörer som saknar grupp, inte längre vill gå kurser och som vill repetera och uppträda med en fast grupp. Vi vill fånga upp våra medlemmars önskemål, idéer och behov. Du som är medlem och vill, har möjlighet att tillsammans med andra medlemmar starta upp en ny improvisationsteatergrupp under föreningens paraply. Alla är välkomna med önskemål och idéer!

Knutna till MAF
Föreningen Malmö Impro är knuten till Malmö amatörteaterforum (MAF) som är en samarbetsorganisation mellan ett stort antal amatörteaterföreningar i Malmö. Genom MAF har vi tillgång till replokaler och scener för föreställningar.

Grupper
Malmö Impro består av en rad olika fristående improgrupper startade av våra medlemmar. De har alla sin egen stil och fokuserar på olika områden inom impro. Kortform, långform, musikimpro, teatersport med mera. Det är fritt fram för alla våra medlemmar att starta upp egna grupper.

Tisdagsgruppen är lite speciell. Den är öppen för alla våra medlemmar och är även en inkörsport till föreningen.

Läs mer på sidorna Bli medlem och Tisdagsgruppen.

Kortform
De flesta av våra grupper sysslar med impro i kortform och använder olika improvisationstekniker för att bygga scener och utveckla olika sidor av improvisationen, som bejakande av medspelares initiativ, association, space work, mim och tempo. Våra uppspel är populära tillställningar där publiken får stort inflytande över vart scenerna bär.

Långform
Malmö Impro har även jobbat mycket med improvisation i långt format. Improvisatörerna har främst funnit inspiration hos teatergurun Kenn Adams vars idé är en helt improviserad pjäs i två akter. Den här improvisationsformen stöts och blöts av en av föreningens grupper. Berättarenheten är en av våra tidigare grupper med fokus på långform.

Samarbeta med oss!
Malmö Impro gillar att syssla med teatersport, improviserad musikteater och berättande i kort format för att illustrera olika teman. Vi i Malmö Impro vill gärna medverka i teatersportstävlingar för att kämpa mot andra blodtörstiga lag. Hör av dig om du och din grupp vill utmana oss! Vi är såklart även sugna på fredliga samarbeten. info@malmoimpro.se

Tidigare samarbeten
Tidigare har Malmö impro arrangerat kurser i musikimprovisationsteater med musikern Daniel Gunnarsson, Meissnerteknikkurs med Peter Nilsson, långimprovisationskurs med Marcus Johansson och övat upp våra förmågor inom teatersport. Malmö Impro har även haft samarbete med Malmö stadsbibliotek.

Offentliga dokument
På vår google-drive hittar du styrelseprotokoll och andra offentliga dokument.