Hanna Olsson säger det

Malmö Impro konstaterar stolt att ett för oss bekant ansikte, journalisten Hanna Olsson, intervjuas under vinjetten Profilen i senaste numret av Journalisten (nr 9/2013). Hanna Olsson arbetar för närvarande med satirprogrammet Tankesmedjan i P3 men intervjuas med anledning av sitt nya jobb som chef för samhällsbevakningen på Aftonbladet. Apropå improvisationsteater och humor som en del av nyhetsbevakningen och ens arbete kan man bland annat läsa följande:

Humor har också blivit allt viktigare genom Tankesmedjan.

– Jag tror att jag har blivit roligare, jag har lärt mig att tänka på saker ur den vinkeln. Jag har börjat gå på stand up, och jag älskar min improvisationsteater. Den har utvecklat mig så mycket. Det är otroligt skönt med ett område där man inte behöver prestera, där alla känslor är tillåtna. Alla vuxna borde ha ett område där de får leka.

Tre timmar improvisationsteater i veckan gör henne också till en bättre kollega, tror hon.

– Som nyhetschef hade jag verkligen behövt den. På impron måste man säga ja till allas idéer och åsikter, det finns inget som inte är bra. Det smittar av sig till övriga livet. Och jag tror man är omöjlig som chef om man är humorbefriad.

Fantastiskt roligt att läsa tycker vi!

http://www.journalisten.se/ är Journalistens webbsida, men hela artikeln måste man läsa i papperstidningen. Förslagsvis på närmaste bibliotek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *